CZARNUSZKA SIEWNA

Czarnuszka – NIGELLA SATIVACzarnuszka

Od wieków ceni się smakowe i zdrowotne walory ziołowych przypraw. Z zielonego serca Wielkopolski, gdzie wiedza, doświadczenia i pasja kolejnych pokoleń zielarzy tworzy cenny surowiec, otrzymujesz produkt, który wzbogaci Twoje doznania kulinarne i doda zdrowia.

Czarnuszkę stanowią czarne trójgraniaste, bardzo drobne ziarenka przypominające nasiona cebuli, o smaku najpierw gorzkim, potem palącym jak pieprz. Zapach zbliżony do gałki muszkatołowej. Dobra jako dodatek do chleba oraz innych rodzajów pieczywa, a także jako składnik tłustych potraw, np. baraniny. Czarnuszka sprzedawana jest często pod nazwą „czarnego kminku”.

Warunki przechowywania

Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.

Produkt naturalny z upraw kontrolowanych.

Norma ZN-0518/KAW/02

Zawartość opakowania – 50g